Sluierbewolking of Vliegtuigsmog?


 Luchtvaart- en weerindustrie
werken eendrachtig samen.

cc-20040121-ErwinKroll.jpg (18440 bytes) cc-20040121-095730.jpg (41728 bytes) cc-20040917-143048.jpg (25604 bytes) cc-20040908-115432.jpg (42867 bytes)

Weermannen en -vrouwen ingezet om relaties machinefabriek te fêteren
door MARTIJN KOOLHOVEN

NAARDEN - Tijdens de weermannen- en weervrouwen- regatta, die Koninklijke Machinefabriek Stork sinds een aantal jaren organiseert om klanten, ambtenaren en militairen probleemloos te kunnen fêteren, wordt ieder jaar ook een donatie gedaan van € 5000 aan Europa Kinderhulp. [..]

Het lobbycircus van Stork wordt mede drijvende gehouden door de Nederlandse weermannen en -vrouwen. 
Zo monsteren onder anderen Monique Somers (KNMI, ex-NOS Journaal), Helga van Leur (RTL Nieuws), Marion de Hond (NOS Journaal), Margo Ribberink (RTL Nieuws), Reinier van den Berg (RTL Nieuws) en John Bernard (RTL Nieuws) aan. Van den Berg, werkzaam bij Meteo Consult, is ’consul’ van Juncta Juvant. De RTL-weerman laat ons desgevraagd weten geen behoefte te hebben aan het geven van commentaar.

De weermannen en -vrouwen krijgen van Stork zelfs instructies mee waar ze aan boord met de relaties van de Koninklijke Machinefabriek over moeten spreken.
Uit de briefing van 2000, het jaar dat een donatie gaat naar het World Water Forum: „Wilt u a.u.b. van tijd tot tijd aandacht vragen voor klimatologische omstandigheden en u legt daarbij mogelijke relaties met water…”

Diana Woei: „Ik werd gebruikt als vermaak”
De enige weervrouw die vrijwel direct afhaakt, is Diana Woei (ex-NOS). Ze heeft geen zin zich te laten gebruiken voor het schrijven van orders door het bedrijfsleven. Bovendien stoort het haar dat er grote hoeveelheden geld doorheen gaan voor boten, eten en drinken, zogenaamd omdat de ’opbrengst’ ten goede komt aan kinderen in Roemenië. In feite worden zij echter afgescheept met een fooitje- …Woei nu: „Ik werd gebruikt als vermaak op zo’n schip. Ik vind het heerlijk om te zeilen, maar dan wel met mensen die ik goed ken en niet met allerlei relaties van Stork.”

Bron: www.fortuynpolitiek.nl

Nationale weermannen en -vrouwen zeilrace.

Op dinsdag 28 mei was het weer zover. Voor de tweede keer was de nationale weermannen- en vrouwen zeilrace uitgeschreven. Dit unieke evenement, mogelijk gemaakt door Stork en georganiseerd door junctajuvant (zie www.junctajuvant.com), trok een slordige 500 mensen. In totaal werden 16 weervrouwen en -mannen geteld.[..]
Na aankomst om 4 uur, bleek de Kaatje Mossel met aan boord ondermeer meteoroloog Frank Kroonenberg de eerste prijs in de wacht te hebben gesleept. De prijsuitreiking werd 's avonds ondermeer muzikaal ondersteund door Thijs van Leer. Een veiling onder leiding van Sotheby's, waarbij ondermeer een tornadopresentatie van Reinier van den Berg werd geveild, leverde in totaal een kleine 10.000 Euro op voor Europa Kinderhulp. En zo kon een ieder, met gebruinde of zorgelijk rode gezichten, tevreden en voldaan terugkijken op deze spectaculaire zeildag.
Bron: MeteoConsult, donderdag 30 mei 2002. www.weer.nl/bijzonder/verhaal.phtml?onderwerpnaam=zomer&verhaal=zeilrace30052002 zeilrace30052002

Commentaar:
Dit verklaart meteen de collectieve blindheid van Nederlandse weerkundigen voor meteorologische gevolgen van luchtverkeer. Weer en klimaat zijn lucratieve handel, derivaten, interesssant voor investeerders en handige ondernemers. Het product klimaat is te koop voor de hoogste bieder. Luchtvaartsmog past niet in het verkoopverhaal. Wanneer zou het totale uitverkoop zijn?

Arme staatsecretaris Pieter van Geel is met z'n klimaatverhaal natuurlijk volkomen kansloos tegen zo'n bierkaai. "Europa staat er alleen voor als het gaat om broeikasgas,' vertelt hij na de mislukte milieuconferentie in 'Buenos Aires'. Hij kan maar beter ook gezellig gaan zeilen met Stork. Gezellig, met Marion, Helga, Monique, Margot, Frank en Reinier van Weerpraatjes B.V..


Contrails.nl

Vliegtuigstrepen en luchtvaartsmog